ماه مبارک رمضان؛ این عبارت تداعی‎گر خیلی چیزهاست. از روزه‎داری گرفته تا مناسب‎ها مذهبی‎ای مثل نزول قرآن و شبهای قدر و همچنین غذاهای خوش طعم و لذیذی که معمولا در این ماه درست می‎شود.

در ماه رمضان به دلیل افت فشار و ضعف معمولا دسرهای شیرین و مغزدار طرفدارهای زیادی دارند. البته در این ماه به دلیل خستگی مزمن نمی‎توان غذاهای پیچیده و زمان‎بر را طبخ کرد به همین دلیل معمولا کسانی که مسئولیت آشپزی را  در این ماه بر عهده دارند معمولا به دنبال غذاهای راحت و سریع هستند.

از طرفی بازار مهمانی و میزبانی نیز در این ماه داغ است از این‎رو ممکن است تهیه‎ی دسر افطار دغدغه ی خیلی از میزبانان مهمانی باشد. دسرهایی که ضمن اینکه طعم لذیذ و دل‎‎نشینی دارند، سریع و راحت نیز تهیه شوند.

در این نوشته قصد داریم که لیستی از دسرهای ساده ای را معرفی کنیم که در کوتاه‎ترین زمان تهیه می‎شوند.

 

ترافل خرمایی

آموزش دسر راحت برای افطار

آموزش ترافل خرمایی

خرما یکی از میوه هایی ست که به دلیل ترکیباتی که دارد  مصرف آن به روزه داران توصیه اکید شده است. قند خرما به گونه ای است که بعد از مصرف به تدریج جذب می شود و به همین خاطر برای بیماران دیابتی هم یک میان وعده ی بسیار مناسب است.

ترافل خرمایی یکی از راحت ترین دسر هایی است که می توانید آن را برای افطار درست کنید و از آنجایی که حاوی خرماست بهترین انتخاب برای شروع افطار محسوب می شود. در ادامه مواد تشکیل دهنده ی این دسر را به همراه طرز تهیه ی آن خواهیم گفت.

مواد لازم:

بیسکوییت: ٧٠گرم
خرما: ١٢٠گرم
مغز گردو: ٣٠گرم
پودر دارچین: ١/٢ق.چ
پودر هل: ١/۴ق.چ
پودر پسته/کنجد/پودر نارگیل/گل سرخ: به میزان لازم

 

طرز تهیه:

  1. ۱۲۰گرم خرما را پوست کرده و از هسته جدا می­کنیم
  2. سپس خرماها را با پشت چنگال کاملا له می­کنیم تا بافتی یکنواخت به خود بگیرد.
  3. بعد از آن بیسکوئیت را کاملا پودر کرده و به خرما اضافه و کاملا با هم ترکیب می­کنیم.
  4. پود دارچین، پودر هل و گردو خرد شده را به آن اضافه و ترکیب را تا زمانی که کاملا یک دست شد مخلوط می­کنیم
  5. زمانی که مواد با یکدیگر ترکیب شدند، با دست گلوله های ۲۰ گرمی درست می­کنیم.
  6. به صورت دلخواه می­توانیم این گلوله­های ترافل را داخل چهار پودر گل سرخ، پودر نارگیل، پودر کنجد و پودر پسته بغلتانیم.
  7. در پایان گلوله­‎های آماده را داخل کپسول­های کوچک گذاشته و در ظرف اصلی سرو می­کنیم.

 

ویدوئوی آموزشی این دسر را می توانید از اینجا مشاهده کنید.

 

رنگینک

آموزش دسر ساده برای افطار

آموزش تهیه رنگینک

رنگینک دسر دیگری است که با خرما تهیه می‎شود. پیشینه‎ی این شیرینی به جنوب کشور برمی‎گردد و یکی از محبوب‎ترین دسرهای آن مناطق می‎باشد و معمولا در ماه رمضان بیشتر از قبل طبخ می‎شود. بهتر از شما هم این دسر خوشمزه را در مکاه مبارک رمضان از دست ندهید.

مواد لازم:

آرد ۳۰۰گرم
پودر قند ۴ قاشق غذا خوری
کره ۱۷۰ گرم
هل یک قاشق غذاخوری
خرمای بدون پوست و هسته ۲۰عدد
پودر دارچین نصف قاشق غذاخوری
مغز گردو نصف لیوان
پودر پسته و گل محمدی برای تزئین

طرز تهیه:

۱) ابتدا آرد را الک می‎کنیم و در حدی که بوی خامی آن گرفته شود حدود نیم ساعت با شعله ی کم تفت می‎دهیم.

۲) بعد از اینکه مقداری رنگ آن عوض شد آن را از روی شعله برمی‎داریم دوباره آرد را الک می‎کنیم.

۳) سپس کره را اضافه می‎کنیم و پنج دقیقه دیگر تفت می‎دهیم،

۴)بعد از روی شعله برمی‎داریم، وقتی از داغی اولیه افتاد پودر قند وهل رااضافه میکنیم و آن قدر مخلوط می‎کنیم تا با کره ترکیب شود،

۵)هسته و پوست خرما را جدا و چرخ می‎کنیم، گردو را نگینی خورد میکنیم همرا با دارچین و کره به خرما اضافه و مخلوط میکنیم،

۵)داخل قالب را با کاغذ روغنی م‎یپوشانیم. نصف مخلوط آردی را کف قالب میریزیم و خوب فشرده میکنیم تا منسجم شود

۶)بعد مواد میانی یعنس تزکسب خرما را می‎ریزیم و فشرده می‎کنیم ولایه بعدی مخلوط آردی را میریزیم و خوب منسجم میکنیم

۷)چند ساعت داخل یخچال می‎گذاریم . بعد از قالب خارج می‎کنیم و برش می‎زنیم.

 

ویدوئو آموزشی دستور پخت این دسر را می توانید از اینجا ببنید.

 

حلوای زنجبیلی مغزدار

آموزش دسر ساده برای افطار

آموزش تهیه ی حلوا زنجبیلی مغزدار

حلوا هم یکی از آن غذاهای مغذی است که برای روزه‎داران بسیار مناسب است. حلوای زنجیبیلی مغزدار به دلیل اینکه حاوی زنبیل و مغز های بادام و گردو هست برای روزه‎داران یک دسر کامل و ایده‎آل محسوب می شود.

مواد لازم:

آرد قنادی ۲۵۰ گرم
پودر شکر ۲۰۰ گرم
کره ۱۳۰ گرم
پودر زنجبیل ۲ قاشق
پودر دارچین نصف قاشق چای خوری
پودر گل محمدی یک قاشق
مغز بادام و گردو ۸۵ گرم

طرزتهیه:

۱)آرد را الک میکنیم

۲) آرد را حدود نیم ساعت با شعله کم تف می‎دهیم، در حدی که بوی خامی آن گرفته شود.

۳) دوباره آرد را الک کزده و سپس کره را اضافه می‎کنیم و پنج دقیقه دیگر تفت می‎دهیم،

۴)از روی شعله برمی‎داریم، وقتی از داغی اولیه افتاد پودر قند، پودر زنجبیل، پودرگل محمدی، پودر دارچین، پودرهل وگردو و بادام نگینی را اضافه و خوب مخلوط می‎کنیم تا با کره مخلوط شود.

۵)بعد داخل قالب را با مواد پر و خوب منسجم می‎کنیم و برای یک ساعت داخل فریزر می‎گذاریم.

 

برای دیدن ویدوئو ی آموزشی این دسر مقوی اینجا را کلیلک کنید.

 

دسر ام علی

دسر افطاری راحت ام علی

آموزش تهیه ام علی

دسر ام علی یکی دیگر از آن دسرهای ساده و سریع است که می تواند یکی از انتخاب های ما برای افطار باشد. این دسر عربی داستان های جذابی را در پشت خود دارد. اسم این دسر درواقع نام یکی از ملکه های مصر است. در حقیقت ام علی زن اول یکی از سلاطین مصر بوده ، زمانی که سطان می‎میرد پسر ام علی که پسر ارشد بوده قدرت را به دست می‌گیرد اما زن دوم سطان در تلاش بوده که پسر خودش را بر تخت سطنت بنشاند که در این میان ام علی خبردار می‎شود و وقتی رقیبش به حمام می‎رود به کنیزش دستور می‎دهد او را به قتل برسانند و بعد هم جشنی می‎گیرد و این دسر را در سطح شهر پخش می‎کند و در کنار هر ظرف دسر یک سکه ی طلا هم قرار می‏‎دهد. از آن روز به بعد این دسر به ام علی معروف می‎شود.

مواد لازم:

شیر ۴ لیوان
شیر خشک دو قاشق غذاخوری
پودرنارگیل به مقدار لازم
کشمش انواع مغز ها(بادام،گردو،پسته)از هرکدام نصف لیوان
خامه یک بسته
شکر ۳/۴ لیوان
وانیل نصف قاشق چای خوری

 

طرز تهیه:

۱)نان های کروسان رو برش میزنیم، داخل ظرف مناسب برای فر میریزیم،

۲)شیر را روی شعله میگذاریم وقتی گرم شد شیر خشک، وانیل و شکر را اضافه میکنیم.

۳) انواع مغزها را خورد میکنیم و روی نان ها میریزیم و بعد مخلوط شیر را اضافه میکنیم.

۴) درنهایت خامه ی زده شده را روی مواد میزنیم و ده دقیقه داخل فر ۱۸۰ درجه میگذاریم تا خامه طلایی شود.

 

برای مشاهده ویدوئوی آموزشی این دسر ساده می‎توانید روی این لینک کلیک کنید.