بادام درختی چه خاصیتی دارد؟

خاصیت های بادام درختی

بادام چیست؟

بادام نوعی میوه است، که درخت آن بومی ایران و کشورهای اطراف و آسیای مرکزی است ، اما در مناطق بسیاری کشت می‌شود. در اصل بادام جزو مغزهای حقیقی به حساب نمی‌آید، بلکه از انواع شفت هاست که دارای یک پوسته بیرونی و یک پوشش درونی سخت است که دانه (مغز) در درون آن قرار می‌گیرد. ارتفاع درخت بادام ۴ تا ۱۰ متر است و قطر آن نیز می‌تواند به بیش از ۳۰ سانتیمتر برسد. نوع خودروی آن را که هسته‌های کوچک دارد اَرْژَن می‌نامند. در این مقاله می خواهیم به این سوال پاسخ دهیم که بادام درختی چه خاصیتی دارد؟

بزرگترین کشورهای تولیدکننده بادام در دنیا ایالات متحده آمریکا و اسپانیا هستند. ایران با تولید ۶٪ در رتبه پنجم تولیدکنندگان این میوه قرار دارد. ۴۹٪ دانه بادام را روغن تشکیل می‌دهد که ۶۲٪ آن اولئیک اسید غیر اشباع، ۲۴٪ لینولئیک اسید غیراشباع، و ۶٪ آن پالمیتیک اسید اشباع است. مقدار انرژی موجود در هر ۱۰۰ گرم مغز بادام، ۵۷۶ کیلوکالری است. بزرگترین بادامستان دیم در ایران، در کوهسرخ خراسان رضوی قرار دارد.

ارزش غذایی بادام درختی:

بادام درختی از جمله اجزای بسیار مغذی آجیل است؛ و منبعی غنی از ویتامین E، کلسیم، فسفر، آهن، و منیزیوم به شمار می‌رود. طبق گزارش وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا، بادام درختی حاوی روی (زینک)، سلنیوم، مس، و نیاسین (ویتامین     (B3نیز هست.

بادام درختی در مقایسه با سایر اجزای آجیل و خشکبار، از لحاظ مواد مغذی و ترکیبات مفید، بسیار غنی‌تر است.

خواص بادام درختی

مواد موجود در بادام درختی:

آهن: در هر صد گرم مغز بادام درختی شیرین و خشک شده ، مقدار ۴/۷ میلی گرم آهن وجود دارد. آهن یکی از نیازهای ضروری دوران بارداری است که از این حیث هم بادام درختی نقش مؤثری می تواند داشته باشد.

کلسیم: در هر صد گرم مغز بادام درختی شیرین و خشک شده ، مقدار ۳۲۰ میلی گرم کلسیم وجود دارد. کلسیم نقش مؤثری در استخوان بندی نوزاد در دوران بارداری دارد و بادام به عنوان یکی از منابع تامین کلسیم می تواند کمک شایانی بکند.

پروتئین: در هر صد گرم مغز بادام درختی شیرین و خشک شده ، مقدار ۱۸/۶ گرم پروتئین وجود دارد. پروتئین یکی از نیازهای مادران باردار در طول دوران بارداری محسوب می شود. زنان باردار حداقل به ۷۵ گرم پروتئین در روز نیاز دارند. بادام درختی با داشتن میزان پروتئین بالا می تواند یکی از منابع غیر حیوانی و ارزشمند تامین پروتئین در زنان حامله باشد.

فسفر: در هر صد گرم مغز بادام درختی شیرین و خشک شده ، مقدار ۵۰۰ میلی گرم فسفر وجود دارد. فسفر نقش مؤثری در رشد و نمو مغز جنین دارد و بادام درختی یکی از منابع تامین فسفر در دوران بارداری می تواند محسوب گردد.

انرژی: در هر صد گرم مغز بادام درختی شیرین و خشک شده ، مقدار  ۵۹۸ کالری انرژی وجود دارد. از آن جایی که خانم های باردار در طی دوران بارداری نیاز بیشتری به انرژی دارند، بادام درختی می تواند در تامین انرژی خانم حامله کمک شایانی بنماید. بادام درختی با داشتن انرژی می تواند در جهت رفع خستگی زنان باردار مؤثر واقع شود.

خواص بادام درختی:

۱-  تقویت سلامت مغز:

بادام سرشار از مواد مغذی است که برای تکامل و سلامت مغز انسان اهمیت دارد. مصرف بادام با افزایش سطح هوش ارتباط زیادی دارد و به همین خاطر از زمان‌های دور به ‌عنوان یک غذای اصلی برای کودکان در‌حال‌ رشد استفاده می‌شده است. این خشکبار از ریبوفلاوین و ال‌کارنیتین تشکیل شده است که ازجمله مواد مغذی برای مغز هستند. بادام فعالیت‌های مغزی را افزایش می‌دهد، در ایجاد مسیرهای عصبی جدید نقش دارد و احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش می‌دهد. مطالعات نشان می‌دهد که استفاده از بادام در رژیم غذایی، مثل روغن بادام، برای سلامت عمومی و عملکرد بهتر دستگاه عصبی مفید است.

بعضی از مادران هر روز بادام آب‌کرده به کودکان خود می‌دهند. مصرف دو تا سه دانه بادام در روز کافی است. در صورت واکنش حساسیتی می‌توانید لایه‌ی خارجی آن را جدا کنید، چون مواد مغذی ندارد.

فواید و خواص بادام درختی

۲-  تنظیم سطح کلسترول

مصرف مداوم بادام به افزایش سطح کلسترول خوب خون (HDL) کمک می‌کند و در کاهش کلسترول بد خون (LDL) مؤثر است.

۳- جلوگیری از بیماری های قلبی

جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی، یکی دیگر از خواص انواع بادام درختی برای سلامتی است. چربی‌های‌ غیراشباع، پروتئین و پتاسیم موجود در بادام همگی به حفظ سلامت قلب کمک می‌کنند. ویتامین ای (E) یک آنتی اکسیدان مؤثر است و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد، درحالی‌که منیزیم موجود در بادام می‌تواند در جلوگیری از حمله‌ قلبی مؤثر باشد. بعضی از ترکیبات موجود در بادام روی پروتئین‌ِ واکنشیِ C تأثیر می‌گذارد؛ این پروتئین‌ها باعث التهاب خطرناک شریانی می‌شود. بادام همچنین منبع غنی از اسیدفولیک است. بنابراین به کاهش سطح هموسیستئین که عامل ایجاد پلاک چربی در رگ‌هاست، کمک می‌کند. علاوه‌براین، فلاونوئید پوست بادام با ویتامین E ترکیب می‌شود و از آسیب دیواره‌ی رگ‌ها جلوگیری می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده‌ی کوتاه‌مدت از رژیم بادام در مردان بین سنین ۲۰ تا ۷۰ سال سبب بهبود عملکرد عروقی می‌شود.

۴-  بادام و بارداری

آجیل ها شامل مقادیر بالای اسید فولیک هستند که از نقایص مادرزادی نوزاد جلوگیری کرده و باعث رشد سلول ها و تشکیل بافت های جنین می شود. مصرف منظم بادام در دوران بارداری به حفظ سلامت مادر و نوزاد بسیار کمک می کند.

۵- درخشان کردن پوست

آنتی اکسیدان های موجود در بادام پوست را پاکسازی کرده و سموم و رادیکال های آزاد را از طریق پوست دفع می کند. ویتامین E نیز یک ماده حیاتی برای پوست بوده و در حفظ درخشندگی و شفافیت پوست موثر است.

علاوه بر مصرف خوراکی بادام، می توانید پودر ۴ یا ۵ عدد بادام را با ۱ قاشق چایخوری شیر، مقدار کمی آب لیمو و آرد مخلوط کرده و روی پوست صورت قرار دهید. بعد از ۳۰ دقیقه با آب بشویید.

پیام بگذارید