بادام هندی و هر آن چه در موردش باید بدانید

خواص بادام هندی

دربارهٔ بادام هندی

بادام هندی یا کاشو (Cashew) دانهٔ درختی همیشه‌سبز است که در مناطق گرمسیر می‌روید. این درخت به‌شکل طبیعی تا ۱۴ متر رشد می‌کند. البته نوع اصلاح‌شده‌ای هم دارد که کوتاه‌تر و بسیار پرمیوه‌تر است. گیاه بادام هندی بومی برزیل است. دریانوردان پرتغالی در قرن ۱۶ میلادی آن را با خود به هند و برخی کشورها در آفریقا بردند. اکنون علاوه بر خود برزیل که خواستگاه این درخت است، بیشترین تولید بادام هندی در هندوستان و چند کشور در آفریقا و آسیا انجام می شود. این درخت در همان جایی خوب رشد می‌کند که برای انبه مناسب است. در سال ۲۰۱۷ در جهان  نزدیک به ۴ میلیون تن آجیل بادام هندی تولید شده که ویتنام و هند و ساحل عاج به‌ترتیب سرآمد بوده‌اند.

آجیل‌درمانی: بادام هندی از تنقلات پرفایده است

این مغز دارای ۳۰ درصد کربوهیدرات است و ۴۴ درصد هم چربی خوب دارد. بسیار مغذی است و یکی از آجیل مغزهای سرشار از پروتئین است. مس، کلسیم، منیزیم، ‌آهن، فسفر، پتاسیم، همچنین روی فراوان دارد. مقدار سدیم در بادام هندی اندک است. همچنین انواع ویتامین از جمله C، B1، B2، B3 (نیاسین)، B6،‌ فولات،‌ E، K دارد.

از نظر طب ایرانی، طبیعت آن گرم و خشک است. در پزشکی جدید برای این نوع بادام فواید بسیاری بیان می‌شود. از جمله اینکه برای دیابت، خون‌سازی، چربی خون، فشار خون، قلب و گرفتگیِ عروق مفید است. به هضم غذا، کاهش التهاب معده، یبوست، زخم و ورم معده کمک می‌کند. برای چروک پوست، رشد مو، درمان جوش خوب است. برای پیشگیری از سرطان مفید است. برای باروری مردان توصیه می‌شود. به بیماری کبد چرب کمک می‌کند. بدیهی است بیماران باید با نظر پزشک تغذیه کنند.

احتیاط مصرف بادام هندی

احتیاط در مصرف

با این همه خاصیت که گفتیم، این مغز خوشمزه مقادیر زیادی اگزالات دارد که زیاده‌روی در مصرف آن موجب سنگ کلیه و سنگ کیسهٔ صفرا می‌شود. این آجیل برای کسانی که بیماری کلیه دارند یا کسانی که کلیه یا کیسهٔ صفرای‌شان را به‌کلی در آورده‌اند، ممنوع است. زیاد خوردن آن همچنین ممکن است جذب کلسیم را کم کند. دیگر اینکه، برخی افراد ممکن است به آن حساسیت داشته باشند و به ناراحتی‌هایی همچون خارش، گرفتگی بینی، تورم لب دچار شوند. برخی افراد نیز ممکن است با خوردن آن دچار مشکلات گوارشی بشوند. بادام هندی را اغلب به صورت تفت داده می‌خورند، به همین دلیل از نظر زیاده‌روی در مصرف نمک، ممکن است برای برخی خطرناک باشد. یعنی آجیلی که خودش برای فشار خون خوب است، اگر نمکی بخورید، برای فشار خون بد می‌شود. همچنین هشدار می‌دهند که مغز بادام هندی با برخی از داروها مشکل تداخل دارویی ایجاد می‌کند. همچنین مصرف بادام هندی در دوران بارداری در صورت مصرف متعادل منعی ندارد.

پوست بادام هندی خام و تازه سمی است

خارجی‌ترین پوستهٔ بادام هندی را معمولا در هنگام فراوری جدا می‌کنند؛ چون سمی است و احتمالا بیشترین باکتری و میکروب را در خود نگه می‌دارد. بعید است در بازار بتوان بادام هندی را به‌شکل خام پیدا کرد؛ ولی بدانید که در پوستهٔ آن روغنی دارد که پوست انسان را به خارش بدی دچار می‌کند. به همین دلیل پیش از عرضه در بازار، در فرایند فرآوری، آن پوست را می‌کنند و در دمای بالا بو می‌دهند. با این کار روغن‌های سمی از میان می‌روند و می‌توان  با خیال راحت آن را مصرف کرد.

نگهداری بادام هندی

بادام هندی نسبت به دیگر آجیل‌ها و خشکبار، اسید اولئیک زیادی دارد؛ به همین دلیل زمان طولانی‌تری سالم می‌ماند. با این حال توصیه می‌کنند آن را در ظرف دربسته و به دور از گرما، در یخچال یا فریزر نگهداری کنید. مغز بادام هندی مقدار زیادی چربی در خود دارد که موجب می‌شود خیلی زود تندمزه و فاسد بشود؛ یعنی چربی آن درمجاورت هوا اکسید می‌شود.

با آنچه گفتیم، اکیدا توصیه می‌شود بادام هندی را به‌شکل بسته‌بندی‌شده و با تاریخ مصرف تهیه کنید یا از فروشندهٔ آشنا بخرید تا مطمئن باشید مانده نباشد؛ چون خوردن آن خطرناک است.

نگهداری بادام هندی

فرآورده‌های دیگر بادام هندی

ـ درخت بادام هندی محصول خوردنی دیگری هم دارد. این محصول میوه‌ای است که به آن سیب بادام هندی می‌گویند. مزه‌اش خوب است و ویتامین C زیادی دارد که از پرتقال هم بسیار بیشتر است. سیب بادام هندیِ تازه مثل هر میوهٔ دیگری خوردنی است؛ ولی زود خراب می‌شود و نمی‌شود زیاد نگهش داشت. برای همین می‌پزند یا کنسرو می‌کنند. از آن مربا و سرکه و نوشیدنی‌های دیگر هم درست می‌کنند. عکس سیب و دانهٔ بادام هندی را روی درخت ببینید: مثل فلفل‌دلمه‌ای است که زیر آن یک بادام آویزان است.

ـ از چرخ‌کردن و فشردن بادام هندی، کره درست می‌کنند. کرهٔ بادام هندی نرم و خوشمزه است و می‌توان به‌جای کرهٔ بادام زمینی استفاده کرد؛ چربی کمتری دارد.

ـ روغن پوست بادام هندی هم داریم که به پوست و مو می‌مالند. این روغن خوشبو است و رنگ مشکلی و حالت خوبی به موها می‌دهد. آن‌طور که می‌گویند این روغن برای کچل‌ها هم خوب است!

ـ شیرِ بادام هندی نوشیدنی خوشمزه‌ای است. آن را می‌شود به‌تنهایی یا با ترکیب چای و قهوه مصرف کرد. برای درست‌کردن این نوشیدنی، بادام هندی بدون نمک را بخیسانید و با مقداری آب و شیرین‌کننده، مانند عسل، در دستگاه همزن بریزید تا خوب صاف شود.

ـ فلفل قرمز، سیر، سس سویا، زنجبیل، آب، همهٔ این‌ها را با کرهٔ بادام هندی مخلوط کنید. بدین شکل سس خوشمزه‌ای درست می‌شود که آن را روی انواع غذاها می‌مالند.

پیام بگذارید